Wednesday, November 4, 2020

Радови ученика ОШ'' 23.октобар'' Сремски Карловци ,Србија

 

Вила која је срела змаја

У краљевству вишања живела је вила Вишња.  Често се играла у воћњаку . Тамо је срела огромног змаја  ватреног Жарка . Једног дана се змај повредио , а Вишњица га је излечила чаробним џемом од вишње. Од тада су постали нераздвојни пријатељи.

Дајана Белић


Вила и змај

Једног лепог дана вила Еленора је шетала по ливади пуној шареног цвећа.  Вила је угледала великог змаја како лежи на трави. Еленора је мислила да змај спава. Када му је пришла видела је да је змај повређен. Змај је био бесан  јер је мислио да га хоће да га повреди . Када је видео да жели да му помогне они су се спријатељили.

Миа Ачански



Зао змај и виле

 

Некада давно у чаробној шуми,  живео је зао црни змај . Често је нападао село у близини  и бљувао ватру. Сви су га се плашили.  Виле Ема, Ена и Елена желеле су да помогну сељацима  и  да својим моћима злог змаја претворе у доброг.  Једнога дана док је змај спавао , виле су му пришле и изговориле чаробне речи. Одједном змај се пробудио  а из његових очију нестала је тама и мржња змаја. Он се бринио о сељацима и помогао да изграде још лепше село.

Сви заједно живели су заувек срећно.

Лаура Илић



Краљица змајева

Некада давно живела је зла краљица.  Њену војску чинили су велики и одани змајеви. Краљица је имала моћи којима је зачарала змајеве да би је они увек слушали.  Незадовољна  величином свог краљевства одлучила је да и завлада и суседним,  којим је владао добар и великодушан краљ.  Како је краљ имао чаробну куглу, могао је да предвиди краљичин план . Док су краљичини  змајеви ишли према његовом краљевству,  краљ  је у њено краљевство послао своје витезове . Она је без својих верних слуга била беспомоћна. Витезови су  је заробили  и одузели јој моћи. Тако су змајеви ушли у ослобођено краљевство  и нису више били зли. Краљица је осуђена на доживотно служење змајева.

Нађа Лазић


 

Змај и вила

Једнога дана шетала је снежна вила шумом. У жбуну је видела змаја Рекса како плаче , он је био тужан јер није знао да чита. Снежна вила му је понудила своју помоћ. Првога дана показала му је слова , следећег дана му је показала како се слова пишу. Време је пролазило , а Рекс је научио сва слова. Дошао је дан када је Рекс био спреман да научи да чита. Био је и нервозан и срећан . Вила му се насмејала и дала му подршку '' Хајде Рекс   ти   то можеш ''  Рекс креће да чита: '' Јеееедддддднооога ддддддааааанннннааа.......

И тако је Рекс свакога дана читао и био све бољи и бољи. Када је научио да чита , вила се са њим опростила и отишла даље да  развесели још неког змаја.

Милица Анабуси


























No comments:

Post a Comment