Wednesday, April 4, 2018

Наш нови блог посвећен ученичким литерарним радовима



Поштовани читаоче,

Приближио се Дан школе који је и дан када обележавамо 40 година постојања и рада наше школе, као и 70 година од историјског тренутка по којем наша школа носи свој назив: Сремског фронта. Одлучили смо да својој школи направимо поклон: блог посвећен лепој речи, уметности писане речи, књижевности.

На овом блогу ћемо објављивати текстове наших ученика: литерарне радове, приче, песме, бајке, новинарске текстове... Неки од њих ће бити илустровани руком самог аутора, а за неке нам треба ваша помоћ: илуструјте текст који вам се свидео, скенирајте или фотографишите своју илустрацију и пошаљите нам у коментару текста. Уколико желите, потписаћемо вас као аутора илустрације, или нећемо, ако желите да останете анонимни.

Овај блог не служи томе да преписујете ове текстове и показујете некоме негде као своје, већ служи да прочитате и размишљате о томе што сте прочитали, да богатите свој речник и да се охрабрите да и сами напишете нешто. Размислите о томе како желите да вас потпишемо као аутора: пуним именом и презименом, само именом, иницијалима, надимком или некако другачије и то обавезно назначите уз свој текст.

Сви ученици Основне школе "Сремски фронт" су коаутори овог блога тиме што нам достављају своје текстове на мејл: natasamiljanovic@yahoo.com. Такође, поштоваћемо ауторска права и нећемо слати нити објављивати туђе текстове под својим именом. Неки од текстова су до сада похваљени или награђени, па ће уз такве текстове бити објављена и информација о томе, уколико се ученик сложи да те информације буду објављене.

Хвала свима на будућој успешној сарадњи!

наставница српског језика у Основној школи "Сремски фронт"
Наташа Миљановић

No comments:

Post a Comment